TAHUN BARU, SEMESTER BARU, AZAM BARU..SEMUA PUN BARU…HEHE

Assalamualaikum wbt….

Alhamdulillah, lama dah saya x menulis di blog nie..Yalah, masa di Sabah jarang sangat surf internet. Balik kampus je terus on9..hehe. Hmm, x rasa ya..pejam celik pejam celik dah masuk tahun 3 sem II plak 2. InsyaAllah, nielah tahun n sem terakhir saya di bumi kampus Universiti Malaya..huhu sedih gak..

Tapi xpela. Hidup kena diteruskan gak. Sem akhir nie, saya cuma ambil 14 jam kredit. Yalah, nak cover masa buat latihan ilmiah..huhu. Agak berat gak 2. Nak wat camna kan..2lah keputusan sy masa sem 1 lagi. Hidup perlukan cabaran. Betul x? klu x, hidup x berseri..hehe. Apapun kita kena sahut cabaran walaupun cabaran 2 kadang2 menguji kesabaran kita..itu barulah dikatakan kehidupan….

K lah, sampai sini dlu. insyaAllah klu ada kelapangan dan idea lagi bru post pape jelah kt blog nie…(^_^)

-Wassalam-

Today is....

DEMI MASA !!!

JUMLAH PELAWAT

Kata-Kata Mutiara

"WANITA yang ASLI ialah seorang wanita yang diibaratkan sebagai permata nilam yang sukar ditemui ketika ini,walau diselam ke dasar lautan,walau terbang ke pelosok awan,namun hasilnya akan memberikan gambaran bahawa nilai permata itu sukar ditemui.."

"Pemimpin tidak boleh dicetak, pemimpin tidak lahir di bilik kuliah, tetapi tumbuh sendiri dalam hempas pulas kancah, muncul di tengah-tengah masalah, menonjol dalam kalangan rakan seangkatan lalu diterima dan didokong umat" -Muhammad Natsir-

Dunia ini ibarat pentas lakonan,
Manusialah sebagai pelakon dan pengarah utamanya,
Al-Quran dan As-Sunnah itulah skripnya,
Malaikat itulah jurugambarnya,
Islam itulah jalan ceritanya,
Kiamat adalah akhir kesudahan penggambarannya,
Padang Mahsyar tempat penganugerahnnya,
Rasulullah s.a.w adalah pelakon terbaiknya,
Allah s.w.t adalah jurinya,
Syurga atau nerakalah trofi-trofinya

~Ust. Akil Hayy~

Laman Informasi

MARSIS

REAL

REAL

Universiti Malaya

Pro Mahasiswa UM

Akademi Pengajian Melayu

Siapa Saya

Foto saya
Tawau, Sabah Negeri di Bawah Bayu
Penulis memulakan pengajian di SK St Patrick, Tawau. Kemudian menyambung pengajian di SMK Kuhara, Tawau dan seterusnya melanjutkan pengajian di Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya. Penulis ialah mahasiswi dalam Jabatan Sosio Budaya dan Bahasa Melayu dan bercita-cita untuk menjadi seorang pejuang Islam yang tegar sekalipun penulis bukanlah dari latar belakang aliran agama.

jom sembang sat...


ShoutMix chat widget

Hidup Mahasiswa!!!

Hidup Mahasiswa!!!

pengikut